A common challenge in London – how to maximise living and dining space in an open plan area. This project started off with some key space planning brainstorming and we came up with the idea of a corner bench in order to maximise the number of people that could be seated around a circular table. Benches are great as they can have storage inside lift-up lids and in this case even provide a place for the cat’s litter tray with a cat flap at one end for easy access!


At the far end of the room there was space for a generous 3-seater sofa. However, being a lower ground flat, access for something of this scale was not possible, so in order to furnish the space as desired, we had a sofa made in four sections – back, seat and two arms – which were all assembled in-situ.

Another customised detail to note in this room is the curtains: as you may notice in the photograph, the track curves around on one side allowing the full width of the bi-fold doors to be seen when the curtains are fully open, hence not reducing the natural light coming in.


My clients moved into this property early summer and it was already newly decorated in a selection of neutral paint shades, along with a pale wood floor and taupe coloured carpets. Kitchen units and worktop were in a deep grey tone, leaving a fairly blank canvas in terms of bringing in some accents of colour and pattern. This room presented a great opportunity to combine patterns of various scales; a small geometric design on the curtains and a larger one on the rug with a variety of cushions in the mix too.

In terms of materials there is quite a combination too – marble table top, mid-century style wooden TV unit and clock, white rocking chair, walnut dining chairs, a black and white tiled side table top and despite the existing ironmongery being in a brushed chrome finish we crept a little copper and brass in through the floor lamp and picture frame to add warmth and variety.